Γνώρισε την ομάδα

Πηγή Γιατρά
Office Supervisor

Η Πηγή Γιατρά είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος MSc στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Ξεκίνησε την συνεργασία της με την ΔΔ-Ε τον Ιανουάριο του 2014 ως Office Supervisor. Από το 2004  έως το 2011 εργάστηκε στην COSMOTE στην Διεύθυνση Πωλήσεων  και  στην Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων, ως Sponsorships Coordinator στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων. Στο παρελθόν εργάστηκε στην Διεύθυνση Marketing και Δημοσίων Σχέσεων της RAINBOW COMPUTERS. Έχει διδάξει Επικοινωνία και Marketing σε IEK καθώς και Διαχείριση Πολιτισμού σε Σχολεία Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής. Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Τουρκικά. Από το 2016 είναι εθελόντρια σε δομές προσφύγων στην Αθήνα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία.

Ιωάννα Μπαλαούρα
Επιστημονική Συνεργάτης

Η Μπαλαούρα Ιουλία-Ιωάννα είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου και δικηγόρος. Ξεκίνησε την εθελοντική της άσκηση στη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος από το 2019 ενώ σήμερα είναι ειδική επιστημονική συνεργάτης της ΔΔ-Ε στο πρόγραμμα συνηγορίας για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers). Είναι κάτοχος ΜΔΕ στην Εθνική κι Ενωσιακή Διοίκηση, στο Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο & Πολιτική ενώ ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά. Στα ενδιαφέροντά της εμπίπτουν ζητήματα ευρωπαϊκής διακυβέρνησης, πάταξης της διαφθοράς και προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Ομάδα Υλοποίησης Προγράμματος “Σύμφωνο Ακεραιότητας”*

Μαρία Νίνη
Project Coordinator | Integrity Pact Project

H Μαρία Νίνη ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Διεθνή Διαφάνεια το Μάιο του 2011 υποστηρίζοντας τη διοικητική λειτουργία του γραφείου στην Ελλάδα ενώ παράλληλα ανέλαβε καθήκοντα ως Συντονίστρια Προγραμμάτων. Το 2001, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μέχρι το 2012 άσκησε ελεύθερη δικηγορία ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Από το 2016 είναι Συντονίστρια του προγράμματος  “INTEGRITY PACTS-Civil Control Mechanisms for Safeguarding EU funds, Phase 2″.

Μαρία Πασχούλα
Project Assistant Coordinator & Communications Officer | Integrity Pact Project 

Η Μαρία Πασχούλα είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος MA στη Διεθνή Επικοινωνία του City University of London. Έχει εργαστεί ως ασκούμενη δημοσιογράφος σε Βρυξέλλες (New Europe) και Αθήνα (Associated Press) ενώ τα τελευταία εννέα χρόνια έχει βρεθεί σε θέσεις επικοινωνίας και ανεύρεσης πόρων σε διαφορετικούς οργανισμούς και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας). Συνεργάζεται με τη Διεθνή Διαφάνεια-Ελλάδος ως υπεύθυνη προγραμμάτων από το 2013 μέχρι σήμερα. Από το 2016 είναι Βοηθός Συντονίστρια και Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Προγράμματος “INTEGRITY PACTS-Civil Control Mechanisms for Safeguarding EU funds, Phase 2″.

Ιωάννης Σουφλής
Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός |  Innovation & Learning Coordinator  |  Integrity Pact Project  (εξωτερικός συνεργάτης)

Ο Ιωάννης Σουφλής έχει συμμετάσχει σε άνω των 100 έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με την ιδιότητα του συμβούλου και του διευθυντή έργου. Διαθέτει εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, στα δημόσια έργα και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλα έργα της ΕΕ και έχει εργαστεί ως εξωτερικός σύμβουλος με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (1990-1993). Υπηρέτησε ως μέλος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου του Network for Environmental Technology Transfer (ΕΕ, 1990 – 1992), ενώ έχει συνεργαστεί με την ελληνική εταιρεία συμβούλων INFOGROUP SA (σύμβουλος, 1986-1993), την KPMG Σύμβουλοι Α.Ε. ( σύμβουλος, υποδιευθυντής, διευθυντής, 1997-2007) και την OmniLink SA (Διευθυντής, 2007-2010). Από το 2010, εργάζεται ως Ανεξάρτητος Σύμβουλος.

Εμμανουέλα – Νικολέττα Δ. Παπαδοχατζάκη 
Δικηγόρος – Εμπειρογνώμονας  |  Integrity Pact Project (εξωτερικός συνεργάτης)

Η Εμμανουέλα Παπαδοχατζάκη είναι δικηγόρος μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με δικαίωμα παράστασης στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (LL.M.) στο Δίκαιο Ενέργειας και Περιβάλλοντος από το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικού και Ενεργειακού Δικαίου του Katholieke Universiteit Leuven και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων. Ειδικεύεται στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων (προμήθειες, υπηρεσίες και έργα), παρέχοντας νομικές υπηρεσίες σε δικαστηριακό και συμβουλευτικό επίπεδο, τόσο κατά το προσυμβατικό στάδιο ανάθεσης των συμβάσεων όσο και κατά το στάδιο εκτέλεσής τους. Διαθέτει σημαντική δικαστηριακή και συμβουλευτική εμπειρία σε υποθέσεις διοικητικού, εταιρικού, εμπορικού και αστικού δικαίου. Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Στεφανία – Τερέζα Γιαννάκη 
Υδραυλικός Μηχανικός, MBA-Εμπειρογνώμονας | Integrity Pact Project  (εξωτερικός συνεργάτης)

Η Στεφανία-Τερέζα Γιαννάκη είναι Πολιτικός Μηχανικός με άνω των 10 ετών επαγγελματική εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης στον τομέα των υδάτων. Πεδίο εμπειρογνωμοσύνης της είναι ο σχεδιασμός και η εκπόνηση μελετών σε έργα ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης ομβρίων και λυμάτων (συνολικός προϋπολογισμός έργων που εκπονήθηκαν έως σήμερα: άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ). Έχει ισχυρές αναλυτικές ικανότητες και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων σε θέματα διαφόρων κλάδων και τεχνολογιών. Είναι προσαρμοστική, αποτελεσματική και δημιουργική και διακατέχεται από πνευματική περιέργεια και ενέργεια. Έχει ζήσει για 18 χρόνια στη Γερμανία με αποτέλεσμα να έχει αναπτύξει ένα πολυπολιτισμικό και πολύγλωσσο χαρακτήρα και να ενσωματώνεται εύκολα σε ομάδες ατόμων από άλλους πολιτισμούς.

Το “Σύμφωνο Ακεραιότητας” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Civil Control Mechanisms
for Safeguarding EU Funds, Phase 2, με τη χρηματοδότηση της DG Regio 


Αντώνης Μπαλτάς
Δικηγόρος – Legal Advocacy Expert

Ο Αντώνης Μπαλτάς είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με έδρα την Αθήνα, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Νομικής Σχολής ΔΠΘ στο γνωστικό αντικείμενο του ουσιαστικού ποινικού δικαίου. Επιμελητής ύλης του Επιστημονικού Περιοδικού «Ποινικά Χρονικά» από το 2007. Έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης σε φορείς αρμόδιους για την καταπολέμηση της διαφθοράς και έχει συμμετάσχει σε αρκετές διαδικασίες αξιολόγησης της χώρας από Διεθνείς Οργανισμούς και αρμόδιους φορείς. Έχει διατελέσει αξιολογητής σε διεθνείς αξιολογήσεις άλλων χωρών στο πλαίσιο της δράσης της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO) που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Μηχανισμού Επισκόπησης Εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς (UNCAC). Έχει οριστεί μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών σχετικών με την καταπολέμηση της διαφθοράς και της οικονομικής εγκληματικότητας. Συμβάλλει στο έργο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλαδας ως Legal Advocacy Expert με αντικείμενο προώθηση πρότασης – οδικού χάρτη της ΔΔ-Ε για την βέλτιστη δυνατή ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2019/1937 σχετικά με την προστασία των προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις του δικαίου της Ένωσης.


Σοφία Ιωάννου
Εθελόντρια στο Business Integrity Forum

Η Σοφία Ιωάννου είναι κάτοχος πτυχίων «Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» και «Διαφήμισης & Μάρκετιγνκ». Ως ειδική Σύμβουλος Επικοινωνίας και Ανεύρεσης Πόρων και έχοντας εργαστεί στον τομέα των μη κυβερνητικών οργανώσεων για περισσότερα από 20 χρόνια, η Σοφία γνωρίζει σε βάθος τον μη κερδοσκοπικό τομέα, τα διεθνή και τοπικά Μέσα ενημέρωσης καθώς και το χώρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια σε μεγάλες διεθνείς και ελληνικές ΜΚΟ (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου, AΡΚΤΟΥΡΟΣ, SolidarityNow κλπ.).

Μαρία Μπαλαούρα
Εθελόντρια

Η Μπαλαούρα Μαρία είναι τριτοετής φοιτήτρια Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Από τον Μάιο του 2020 συνεργάζεται στο πλαίσιο εθελοντικής πρακτικής  άσκησης με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδας. Ασχολείται με ζητήματα συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών στις διαδικασίες σχεδιασμού και παρακολούθησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση στο πλαίσιο της Open Government Partnership. Ομιλεί Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.

Ραφαέλα Πλιάκα
Εθελόντρια

Η Ραφαέλα Πλιάκα είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικής επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές. Υπήρξε ασκούμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών σε Διεύθυνση ευρωπαϊκών υποθέσεων. Από τον Μάιο του 2021, συνεργάζεται στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος. Ομιλεί Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Κώδικας Δεοντολογίας & Συμπεριφοράς Εργαζομένων