Γνώρισε την ομάδα

Πηγή Γιατρά
Office Supervisor

Η Πηγή Γιατρά είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος MSc στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Ξεκίνησε την συνεργασία της με την ΔΔ-Ε τον Ιανουάριο του 2014 ως Office Supervisor. Από το 2004  έως το 2011 εργάστηκε στην COSMOTE στην Διεύθυνση Πωλήσεων  και  στην Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων, ως Sponsorships Coordinator στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων. Στο παρελθόν εργάστηκε στην Διεύθυνση Marketing και Δημοσίων Σχέσεων της RAINBOW COMPUTERS. Έχει διδάξει Επικοινωνία και Marketing σε IEK καθώς και Διαχείριση Πολιτισμού σε Σχολεία Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής. Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Τουρκικά. Από το 2016 είναι εθελόντρια σε δομές προσφύγων στην Αθήνα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία.

Αλέξανδρος Μελίδης
Επιστημονικός Συνεργάτης | Ερευνητής

Ο Αλέξανδρος Μελίδης είναι Πολιτικός Επιστήμονας-Σύμβουλος Επικοινωνίας με ειδίκευση σε θέματα ανοιχτής-ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και πολιτικής επικοινωνίας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος MA στις Μαζικές Επικοινωνίες του Πανεπιστημίου του Leicester. Έχει συνεργαστεί με εταιρίες δημοσκοπήσεων και επικοινωνίας, με ιδρύματα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, με πολιτικά κόμματα, δήμους, περιφέρειες και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Την περίοδο 2009-2012 ως μέλος της ομάδας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του γραφείου του πρωθυπουργού συνέβαλε μεταξύ άλλων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων όπως η Διαύγεια και το opengov. Εχει διατελέσει ερευνητής του Ανεξάρτητου Μηχανισμού Αξιολόγησης (IRM) της Open Government Partnership καταγράφοντας την πρόοδο της Ελλάδας στα εθνικά σχέδια δράσης για την ανοιχτή διακυβέρνηση. Από το 2019 συντονίζει για τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδας τα προγράμματα Integrity Watch και Εxpanding Αnonymous Τipping (EAT). Το πρώτο αφορά στη δημιουργία μιας διαδραστικής πλατφόρμας παρουσίασης δεδομένων χρήσιμων για το δημόσιο έλεγχο κατά της διαφθοράς. Το δεύτερο αφορά στην ευρεία διάθεση της τεχνολογίας υποβολής ανώνυμων καταγγελιών για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


Ομάδα Υλοποίησης Προγράμματος “Σύμφωνο Ακεραιότητας”*

Μαρία Νίνη
Project Coordinator | Integrity Pact Project

H Μαρία Νίνη ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Διεθνή Διαφάνεια το Μάιο του 2011 υποστηρίζοντας τη διοικητική λειτουργία του γραφείου στην Ελλάδα ενώ παράλληλα ανέλαβε καθήκοντα ως Συντονίστρια Προγραμμάτων. Το 2001, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μέχρι το 2012 άσκησε ελεύθερη δικηγορία ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Από το 2016 είναι Συντονίστρια του προγράμματος  “INTEGRITY PACTS-Civil Control Mechanisms for Safeguarding EU funds, Phase 2″.

Μαρία Πασχούλα
Project Assistant Coordinator & Communications Officer | Integrity Pact Project 

Η Μαρία Πασχούλα είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος MA στη Διεθνή Επικοινωνία του City University of London. Έχει εργαστεί ως ασκούμενη δημοσιογράφος σε Βρυξέλλες (New Europe) και Αθήνα (Associated Press) ενώ τα τελευταία εννέα χρόνια έχει βρεθεί σε θέσεις επικοινωνίας και ανεύρεσης πόρων σε διαφορετικούς οργανισμούς και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας). Συνεργάζεται με τη Διεθνή Διαφάνεια-Ελλάδος ως υπεύθυνη προγραμμάτων από το 2013 μέχρι σήμερα. Από το 2016 είναι Βοηθός Συντονίστρια και Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Προγράμματος “INTEGRITY PACTS-Civil Control Mechanisms for Safeguarding EU funds, Phase 2″.

Ιωάννης Σουφλής
Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός |  Innovation & Learning Coordinator  |  Integrity Pact Project  (εξωτερικός συνεργάτης)

Ο Ιωάννης Σουφλής έχει συμμετάσχει σε άνω των 100 έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με την ιδιότητα του συμβούλου και του διευθυντή έργου. Διαθέτει εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, στα δημόσια έργα και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλα έργα της ΕΕ και έχει εργαστεί ως εξωτερικός σύμβουλος με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (1990-1993). Υπηρέτησε ως μέλος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου του Network for Environmental Technology Transfer (ΕΕ, 1990 – 1992), ενώ έχει συνεργαστεί με την ελληνική εταιρεία συμβούλων INFOGROUP SA (σύμβουλος, 1986-1993), την KPMG Σύμβουλοι Α.Ε. ( σύμβουλος, υποδιευθυντής, διευθυντής, 1997-2007) και την OmniLink SA (Διευθυντής, 2007-2010). Από το 2010, εργάζεται ως Ανεξάρτητος Σύμβουλος.

Εμμανουέλα – Νικολέττα Δ. Παπαδοχατζάκη 
Δικηγόρος – Εμπειρογνώμονας  |  Integrity Pact Project (εξωτερικός συνεργάτης)

Η Εμμανουέλα Παπαδοχατζάκη είναι δικηγόρος μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με δικαίωμα παράστασης στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (LL.M.) στο Δίκαιο Ενέργειας και Περιβάλλοντος από το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικού και Ενεργειακού Δικαίου του Katholieke Universiteit Leuven και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων. Ειδικεύεται στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων (προμήθειες, υπηρεσίες και έργα), παρέχοντας νομικές υπηρεσίες σε δικαστηριακό και συμβουλευτικό επίπεδο, τόσο κατά το προσυμβατικό στάδιο ανάθεσης των συμβάσεων όσο και κατά το στάδιο εκτέλεσής τους. Διαθέτει σημαντική δικαστηριακή και συμβουλευτική εμπειρία σε υποθέσεις διοικητικού, εταιρικού, εμπορικού και αστικού δικαίου. Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Στεφανία – Τερέζα Γιαννάκη 
Υδραυλικός Μηχανικός, MBA-Εμπειρογνώμονας | Integrity Pact Project  (εξωτερικός συνεργάτης)

Η Στεφανία-Τερέζα Γιαννάκη είναι Πολιτικός Μηχανικός με άνω των 10 ετών επαγγελματική εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης στον τομέα των υδάτων. Πεδίο εμπειρογνωμοσύνης της είναι ο σχεδιασμός και η εκπόνηση μελετών σε έργα ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης ομβρίων και λυμάτων (συνολικός προϋπολογισμός έργων που εκπονήθηκαν έως σήμερα: άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ). Έχει ισχυρές αναλυτικές ικανότητες και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων σε θέματα διαφόρων κλάδων και τεχνολογιών. Είναι προσαρμοστική, αποτελεσματική και δημιουργική και διακατέχεται από πνευματική περιέργεια και ενέργεια. Έχει ζήσει για 18 χρόνια στη Γερμανία με αποτέλεσμα να έχει αναπτύξει ένα πολυπολιτισμικό και πολύγλωσσο χαρακτήρα και να ενσωματώνεται εύκολα σε ομάδες ατόμων από άλλους πολιτισμούς.

Στυλιανός Οικονομίδης
Πολιτικός Μηχανικός- Εμπειρογνώμονας | Integrity Pact Project (εξωτερικός συνεργάτης)

Ο Στυλιανός Οικονομίδης είναι Πολιτικός Μηχανικός, με εκτενή εμπειρία σε δημόσια έργα και δημόσιες συμβάσεις από το 2000 οπότε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Εργάστηκε στον συντονισμό και τη διοίκηση εργοταξίων καθώς και στη γραφειοκρατική υποστήριξη μεγάλων υδραυλικών και άλλων έργων υποδομής. Έχει συνεργαστεί με τις τεχνικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης μεγάλων δήμων της χώρας, τόσο στην τροποποίηση και διόρθωση μελετών κατά την κατασκευή έργων υποδομής, όσο και στην εκπόνηση μελετών και δημοπράτηση νέων έργων.

Το “Σύμφωνο Ακεραιότητας” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Civil Control Mechanisms
for Safeguarding EU Funds, Phase 2, με τη χρηματοδότηση της DG Regio 


Αντώνης Μπαλτάς
Δικηγόρος – Legal Advocacy Expert

Ο Αντώνης Μπαλτάς είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με έδρα την Αθήνα, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Νομικής Σχολής ΔΠΘ στο γνωστικό αντικείμενο του ουσιαστικού ποινικού δικαίου. Επιμελητής ύλης του Επιστημονικού Περιοδικού «Ποινικά Χρονικά» από το 2007. Έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης σε φορείς αρμόδιους για την καταπολέμηση της διαφθοράς και έχει συμμετάσχει σε αρκετές διαδικασίες αξιολόγησης της χώρας από Διεθνείς Οργανισμούς και αρμόδιους φορείς. Έχει διατελέσει αξιολογητής σε διεθνείς αξιολογήσεις άλλων χωρών στο πλαίσιο της δράσης της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO) που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Μηχανισμού Επισκόπησης Εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς (UNCAC). Έχει οριστεί μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών σχετικών με την καταπολέμηση της διαφθοράς και της οικονομικής εγκληματικότητας. Συμβάλλει στο έργο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλαδας ως Legal Advocacy Expert με αντικείμενο προώθηση πρότασης – οδικού χάρτη της ΔΔ-Ε για την βέλτιστη δυνατή ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2019/1937 σχετικά με την προστασία των προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις του δικαίου της Ένωσης.

Κώστας Κετσιετζής
Δημοσιογράφος – Ερευνητής | Golden Visas Report

Είναι δημοσιογράφος – ερευνητής με ειδίκευση σε θέματα οικονομίας και επιχειρήσεων. Έχει σπουδάσει διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Εργάζεται από το 2007 σε εφημερίδες, περιοδικά και ενημερωτικές ιστοσελίδες, καλύπτοντας θέματα οικονομίας, τεχνολογίας και δημοσίων έργων.


Αριστείδης Δανίκας
Εθελοντής για το ΕΑΤ Project

Ο Αριστείδης Δανίκας είναι ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνώς αναγνωρισμένος whistleblower. Γεννημένος στην Ελλάδα, μετανάστευσε στη Νότιο Αφρική το 1988, όπου σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανoλόγος και αποφοίτησε με δίπλωμα ηλεκτρονικής συντήρησης υλικού.Η τεχνογνωσία του σε ηλεκτρονικά και υπολογιστές χρησιμοποιήθηκε από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Νoτίου Αφρικής, όπου προσέφερε εθελοντική εργασία ως έφεδρος και υπηρέτησε σε διάφορες ειδικές μονάδες. Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας του, ως εθελοντής έφεδρος, ο Αριστείδης ανέπτυξε εκτεταμένη γνώση στις ποινικές διαδικασίες διερεύνησης, χειρισμού αποδεικτικών στοιχείων, καθώς και εξέτασης ψηφιακών πειστηρίων.Για τις επιτυχημένες έρευνές του, του απονεμήθηκαν διάφορα επίσημα κρατικά βραβεία και αναγνωρίσεις στη Νότιο Αφρική. Κυρίως δε ο Αριστείδης αποκάλυψε και δημοσίευσε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότιο Αφρική επί τη βάσει φυλετικών διακρίσεων και, από τότε, έχει αφιερωθεί στην παροχή συνδρομής προς ΜΚΟ, προκειμένου να αναπτύξουν και να προωθήσουν προγράμματα για τη στήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των whistleblowers σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά το τρέχον διάστημα, είναι εθελοντής σύμβουλος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, βοηθώντας στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. έργου «ΕΑΤ», προς υποστήριξη των whistleblowers που καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς μέσω ψηφιακού ανώνυμου λογισμικού. Ζει στην Ελλάδα και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Μιλάει τρεις γλώσσες.

Σοφία Ιωάννου
Εθελόντρια στο Business Integrity Forum

Η Σοφία Ιωάννου είναι κάτοχος πτυχίων «Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» και «Διαφήμισης & Μάρκετιγνκ». Ως ειδική Σύμβουλος Επικοινωνίας και Ανεύρεσης Πόρων και έχοντας εργαστεί στον τομέα των μη κυβερνητικών οργανώσεων για περισσότερα από 20 χρόνια, η Σοφία γνωρίζει σε βάθος τον μη κερδοσκοπικό τομέα, τα διεθνή και τοπικά Μέσα ενημέρωσης καθώς και το χώρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια σε μεγάλες διεθνείς και ελληνικές ΜΚΟ (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου, AΡΚΤΟΥΡΟΣ, SolidarityNow κλπ.).

Κλειώ Κυριακογιαννάκη
Εθελόντρια στο ΕΑΤ Project & το Whistleblowing.gr

Απόφοιτη του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος (Pierce College) με βαθμό απολυτηρίου 19,3 και υποτροφία καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησης λόγω ακαδημαϊκών επιδόσεων. Φοιτήτρια τρίτου έτους στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με μέσο όρο βαθμολογίας μαθημάτων 3,5/4 (gpa). Άριστη χρήση της αγγλικής γλώσσας και πολύ καλή χρήση της γαλλικής. Κατά το προσεχές ακαδημαϊκό έτος, φοίτηση στη Νομική Σχολή της Αθήνας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Ιωάννα Μπαλαούρα
Εθελόντρια για το ΕΑΤ Project

Η Μπαλαούρα Ιωάννα είναι απόφοιτη Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  και δικηγόρος Αθηνών. Από τον Οκτώβριο του 2019 κι εντεύθεν συνεργάζεται στο πλαίσιο εθελοντικής πρακτικής άσκησής της με την Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδας σε ευρωπαϊκά νομικά ζητήματα συνυποστηρίζοντας τρέχουσες ευρωπαϊκές δράσεις και προγράμματα όπως το whistleblowing και το  πρόγραμμα EAT. Ομιλεί Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά. Κάτοχος πτυχίου Νομικών Αγγλικών TOLES.

Μαρία Μπαλαούρα
Εθελόντρια για το ΕΑΤ Project

Η Μπαλαούρα Μαρία είναι τριτοετής φοιτήτρια Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Από τον Μάιο του 2020 συνεργάζεται στο πλαίσιο εθελοντικής πρακτικής  άσκησης με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδας. Ασχολείται με ζητήματα συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών στις διαδικασίες σχεδιασμού και παρακολούθησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση στο πλαίσιο της Open Government Partnership. Ομιλεί Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.

Φώτω Παππά
Εθελόντρια για το Integrity Pact Project

Η Φώτω Παππά είναι ασκούμενη δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αποφοίτησε πρόσφατα από το μεταπτυχιακό  του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Συνεργάζεται με την ΔΔ-Ε από το Νοέμβριο του 2019.

Μαρία Πισλή
Εθελόντρια στο Integrity Watch Project

Η Μαρία Πισλή, φοιτά στο τρίτο έτος σπουδών στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κατεύθυνση Ειδίκευσης Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές. Μιλά άριαστα Γαλλικά και πολύ καλά Αγγλικά.

Μαρινίκη Θεοδώρου
Εθελόντρια για το Integrity Pact Project

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1985. Κατέχει πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες και πτυχίο Νομικής. Είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο φορολογικό δίκαιο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διακυβέρνηση και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Επί πέντε συναπτά έτη, είναι εξωτερικός συνεργάτης νομικών, οικονομικών και λογιστικών εταιρειών σε Αγγλία, Γαλλία, Κύπρο και Αμερική. Είναι τακτικό μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε) και συμμετείχε στην Εβδομάδα Ειρήνης στον Ο.Η.Ε, που έλαβε χώρα στην Γενεύη, τον Νομέμβριο του 2019 με θέμα “Η συνεισφορά των φορέων υγείας στην Ειρήνη”. Είναι εξωτερικός συνεργάτης σε θέματα στρατηγικής και νομικών ζητημάτων της εταιρείας GSETechnologies Ltd, που εδρεύει στη Μάλτα και έχει σκοπό την οικοδόμηση μιας χώρας βιώσιμης, έξυπνης και πράσινης. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Οργανισμού Beyond CSR, που εδρεύει στο Λονδίνο κι ασχολείται με θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, εταιρικής ευθύνης και τους παγκόσμιους στόχους του Ο.Η.Ε για την βιωσιμότητα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του δικτύου εθελοντών “Λευκωσιάζω” στην Κύπρο.

Κώδικας Δεοντολογίας & Συμπεριφοράς Εργαζομένων